dissabte, 11 de juny del 2011

Manifest per una democràcia real ja a Cervera

Nosaltres som uns més de tants. Nosaltres, com en tantes places del món, estem sortint cada dia al carrer i fem soroll a la plaça del nostre poble per a fer sentir la nostra indignació. Estem indignats davant una situació global cada vegada més extrema i ens enrabiem cada vegada que ratifiquem la hipocresia amb la que ens justifiquen les decisions que ens afecten i en les que no podem participar. Tot i que ja fa temps que ho sabem, no deixem de sorprendre'ns quan, en un sistema que es denomina democràtic (poder del poble), en un sistema que diu garantir tots els drets i deures, veiem cada dia amb impotència com es buiden de contingut les paraules democràcia, dret, llibertat per encobrir un sistema que protegeix els privilegis de qui més té i on el màxim valor és el capital.

Nosaltres vivim el nostre dia a dia en aquesta ciutat, hi treballem o hi busquem feina, hi estudiem, hi tenim família o amics, hi tenim projectes, ens estimem el nostre entorn i per això ens preocupa, i molt, tot el que passa aquí. Per això hem rebutjat la indiferència o la resignació i ens hem reunit per protestar, per reflexionar i parlar, per compartir coneixement i organitzar-nos, per buscar les maneres de canalitzar aquest malestar que sentim, per reclamar i crear una altra democràcia, una democràcia plena de sentit i de contingut, que sí respongui al que el poble demana i necessita, volem una democràcia real i la volem ja.

És per això que us exposem les nostres demandes:

  • Escolteu el vostre poble, ja que l’ajuntament és de tothom i esteu per servir la població.
  • Transparència total a l'ajuntament; accés a dades i participació real de la ciutadania.
  • Si heu de fer retallades comenceu per vosaltres mateixos.
  • Sous raonables dels representants polítics; cal fixar mínims i màxims en les retribucions de tothom, d’acord amb el context social.
  • Recolzament a l’economia local: autònoms, petites i mitjanes empreses...
  • Que l'ajuntament comenci a treballar amb banca ètica.
  • Que l'ajuntament faci polítiques basades en un desenvolupament social i ecològicament sostenible.
  • Amb tants habitatges buits, que ningú al poble i rodalies hagi de viure al carrer. S’ha d’establir mesures per facilitar la relació entre propietaris d’habitatges sense utilitzar i persones sense casa.
  • Heu de fer una administració eficaç i al servei del ciutadà. Cal optimitzar els recursos de què es disposa.
  • Programari obert a l’administració pública.

També volem manifestar la nostra solidaritat amb tots els afectats per les càrregues policials.


11 de juny de 2011 Assemblea d’Indignats de Cervera

1 comentari:

  1. Sóc la Rosa,doncs ha quedat bé el manifest. A veure si la cosa comença a canviar.

    ResponElimina